Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php:22) in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer till När är fisken fångad? http://konsumenter.se/blogg/?p=29 Sun, 20 Feb 2011 07:03:21 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.11 Av: arne andersson http://konsumenter.se/blogg/?p=29&cpage=1#comment-23 Fri, 09 Mar 2007 17:27:34 +0000 http://konsumenter.se/blogg/?p=29#comment-23 dream on…

]]>
Av: Carl http://konsumenter.se/blogg/?p=29&cpage=1#comment-22 Fri, 09 Mar 2007 14:14:29 +0000 http://konsumenter.se/blogg/?p=29#comment-22 arne andersson: Du verkar ha snöat in på olika omegor. Jag kan inte hålla med om kött och fisk av olika ursprung. Min grundinställning är att åter du allsidig kost behöver du inte bekymra dig.

Själv är jag förvisso bortskämd med bra fisk eftersom min mamma kom från Åland. Vi har fortfarande hennes föräldrahem som fritidshus och en granne där som är fiskare. Men odlad lax är inte fel det heller. Precis som med kött är det inte ursprungslandet som räknas, utan kvaliteten.

]]>
Av: arne andersson http://konsumenter.se/blogg/?p=29&cpage=1#comment-21 Fri, 09 Mar 2007 10:49:47 +0000 http://konsumenter.se/blogg/?p=29#comment-21 Det är svårt att hitta bra mat för en kritisk konsument idag.
Inte nog med att fisken är halvrutten idag, den finns ju inte.
Inte vildfångad i varje fall.
Odlad lax är inte ens skräpmat. Den är inte människoföda.

Svenskt kött är extremt dåligt. SvD skrev om det i somras.
Omega6/omega3 förhållandet skall vara kring 1 eller lägre som i fisk som är vildfångad. Kötter, det svenska, höll 19, 21 upp till 39 gånger mer omega3 än omega6.
Omega6 är inte bra för att det ger på sikt kärlkramp, blodpropp, stroke och hjärtinfarkt och för tidig död.

]]>