Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php:22) in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer till Sälja bostaden utan mäklare http://konsumenter.se/blogg/?p=8446 Sun, 14 Aug 2011 09:34:21 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.11 Av: Vågar ej utan mäklare http://konsumenter.se/blogg/?p=8446&cpage=1#comment-61638 Sun, 14 Aug 2011 09:34:21 +0000 http://konsumenter.se/blogg/?p=8446#comment-61638 ”Det viktigaste att tänka på är att uppge alla fel och brister, tipsar tidningen. Den vanligaste orsaken till tvister efter en bostadsaffär är just detta. Bifoga en lista till kontraktet.”

Det är just olika slags juridiska aspeter som kan leda till tvister, som fick mig att dra mig från att sälja min bostad utan mäklare. Visst kan man spara pengar, men kostnaden för mäklaren kan bli en droppe i havet jämfört med kostnaden som kan uppstå om något skulle gå fel vid en försäljning utan mäklare.

Funderade faktiskt på att göra ett försök med att sköta försäljningen själv när jag i nyligen skulle sälja min lägenhet. Gav snabbt upp tankarna så fort jag blev lite mer insatt, då främst av skälet att man som ”amatör” inte har koll på de juridiska aspekterna.

Du tipsar om Booli för att kolla upp vad man kan förvänta sig för priser, jag skulle vilja tipsa om de av ett annat skäl. De har nämligen en tjänst där man kan jämföra olika mäklare innan man väljer någon och på så sätt spara pengar. Då får man det bästa av båda världar. Jag prövade flera sånna tjänster innan jag hittade mäklaren som skötte försäljningen av min bostad, bäst av dessa var http://www.maklarofferter.se, men booli gav fler svar, dock var dessa mindre relevanta och verkade vara mer ”säljiga”.

]]>