Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det liberala mörkret och Lex Orwell
 • Allmänt, Politik 27.06.2008

  Alliansregeringen jobbar på för att slippa regera efter nästa val. De flesta bedömare är överens om att genomdrivandet av den så kallade FRA-lagen, även kallad Lex Orwell på SvD:s ledarsida, är regeringens mest monumentala felbedömning. Och andra felbedömningar saknas definitivt inte!

  Regeringen har åter igen bevisat sin totala avsaknad av förankring i verkligheten. Trots statsministerns skryt med besök på olika arbetsplatser verkar han vara stendöv. Regeringens dikeskörningar verkar vara ”standard procedure”.

  Den mest patetiska figuren i sammanhannget är den politiska clownen Frederick Fegerley, förlåt, Federley ska det vara. Först närmast snyftade han i talarstolen några timmar senare lovordade han det smink som lagts på förslaget. Han borde förvisas åt att ägna sig åt att lyckas i branschen salladsbar, i stället för politiken. Att vara Maud Olofssons arga mops kan inte vara alltför kul! En patetisk politiker med anpassningsbara åsiklter!

  Det finns åtminstone en borgerlig politiker med ryggrad, Camilla Lindberg (fp). Hon var den enda som röstade mot lagen. Trots ”partivännernas” påtryckningar stod hon fast. Heder åt henne!

  Jag är fortfarande fullständigt övertygad om att Lex Orwell inte kommer att fånga en enda terrorist. Den bedömningen delas dessutom av terroristexperter.

  Lagens förespråkare talar om att ”den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta”. Den åsikten delar inte jag. För det första förutsätter det att staten alltid kommer att vara god. Vi har sett åtskilliga exempel på att andra regeringar, med en helt annan agenda, kan komma till makten. För det andra, att information inte missbrukas. Det är bara att konstatera att så har varit fallet, till exempel då personal tjuvtittat i kändisars sjukjournaler.

  Vad som förvånat mig mest är att så kallade ”liberala” partier röstat igenom lagen. Övervakning från statens sida brukar knappast ingå i en liberal agenda. Ska vi alltså avföra allianspartierna från den ”liberala” listan? Eller bland mörkrets makter?

  Socialdemokraterna har naturligtvis insett frågans potential och lovar ”förändra” lagen om de kommer till makten. Den trista sanningen är att detta förslag lika gärna kunnat komma från en Socialdemokratisk regering. Thomas Bodström har hittills varit en stor vän av övervakning.

  Lagen bygger på ren okunnighet, är en katastrof ur kommunikationssynpunkt, strider mot grundlagen och grundar för ett Stasi-samhälle! Stoppa skiten!

  Själv tänker jag protestera på det enda sätt jag kan, förutom att inte rösta på något av allianspartierna. Inom kort kommer jag att börja kryptera all e-post, bara för att göra det så besvärligt som möjligt att tillämpa lagen!

  Inlägget är pingat till Intressant.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:27

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.