Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ID-kortproblemet är löst i sommar
  • Regeringen 13.04.2009

    Jag har flera gånger bloggat om den absurda situationen när utländska medborgare, bosatta i Sverige, nekats id-kort. Regeringen har varit sällsynt senfärdig med en lösning, ärendet verkar ha hamnat mellan stolarna där. Till slut fick skatteverket i uppdrag att lösa problemet, och nu har de kommit med en tidtabell.

    Från och med juni ska alltså Skatteverket utfärda legitimationer till alla som fyllt 13 år och är folkbokförda i Sverige, berättar TT. Till en början ska sammanlagt 23 besökskontor i de större städerna ta emot ansökningar. Verksamheten ska sedan utvidgas efterhand.

    Svårigheterna att få en ordentlig id-handling har tidigare kritiserats. Bland annat KU-anmäldes regeringen av Socialdemokraterna i december förra året för handfallenhet i frågan.

    Hur prövningen ska gå till och vad som krävs för att få id-kortet, som kostar 400 kronor och blir giltigt i fem år, väntas Skatteverket ha fastställt i maj, enligt TT.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:19

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.