Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rekordtidig potatis, men vilken kvalitet?
  • Nu är den första frilandspotatisen i jorden, rapporterar både SvD och DN. När den kan skördas återstår att se.

    Årets första färskpotatis brukar vara växthusodlad. Den brukar vara svindyr. Hur den smakar? Vet ej, men jag har tidigare argumenterat för en bättre kvalitetsmärkning av potatis. Tryck på!

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:49

  • En Kommentar

    • Ewa Braun skriver:

      Hej!
      Tycker verkligen att miljö, hälsa, tillika kvalitet och smakfullhet är viktigare än att vara så tidig som möjligt (kanske går det att kombinera?). Skriver detta trots att jag inte smakat några hypertidiga färskpotatis, men kan tänka mig att solaninvärdet är ganska högt i de tidigaste små knölarna?
      Hur som helst – så har mina tidiga precis stuckit upp ”huvudet” ur jorden. Med 1 tnl kravodlade tidiga och medeltidiga, hoppas jag på en bra försommar och att mina kunder kommer att tycka om färskpotatisen från Havstorps sluttning.
      OCH visst vill jag trycka på för en mer omfattande kalitetsmärkning av potatis. Potatisen ingår till en så stor del i vår kost att det borde ställas större krav på varudeklaration avseende kvalitet och hur och var den odlats.
      Med soliga hälsningar Ewa B

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.