I förra veckan var det Coop, nu är det ICA. Köttfärs med misstänkt kryddning av salmonellabakterier.
Upptäckten gäller nötfärs med tio procents fetthalt i förpackningar på 800 och 1 600 gram. Sista förbrukningsdag för produkterna är den 7 och den 8 september. 7,2 ton färs måste nu återkallas från butikerna.
Du kanske har en förpackning i kylen eller frysen?
Det här är en effekt av oskicket att mala köttfärs centralt. Den är dessutom, av hållbarhetsskäl, så grovmalen att den inte går att göra köttbullar eller pannbiff av. Usch!
I skrivandets stund är det bara DN som berättar om nyheten.
Uppdatering: Nu rapporterar SvD: Fem personer har hittills smittats av den salmonellatyp som upptäckts i Coops färs, som tros komma från svenska gårdar.
Andra bloggar om: ICA, Köttfärs, Nötfärs, Återkallande, Salmonella
Lämna ett svar