Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Coca-Colas vatten feldeklarerat
  • Coca-Cola lever inte upp till Livsmedelsverkets krav på hur näringsvärden ska deklareras. I rutan med information om Bonaqua Emotions näringsvärde listas vitamin E. Men för att vitaminen ska få stå med krävs att drycken innehåller en ”betydande mängd”, läser jag i DN.

    – De borde känna till reglerna, som funnits sedan nittiotalet, säger Anita Laser Reutersvärd, nutritionist på Livsmedelsverket.

    En portion måste innehålla minst 1,5 milligram vitamin E för att det ska vara en betydande mängd, enligt livsmedelsbranschens rekomendationer. En portion Bon-aqua på 2,5 deciliter – vilket är storleksmåttet på en portion enligt Livsmedelsverket och branschens egna riktlinjer – innehåller bara 1,25 milligram E-vitamin.

    På Coca-Cola har man dock en annan syn på vad som är en portion.

    – Vi anser att en portion av Bon-aqua är en halvlitersflaska, 500 milliliter. Vi anser att vi följer det regelverk som finns, säger Anna Dittmer på Coca-Cola Company till DN.

    Jag kan bara tillägga att vitaminberikade vatten är rena larvet. Normalt sett får du i dig alla vitaminer du behöver genom en allsidig kost. Behöver du extra vitaminer – köp vitaminpiller på apoteket i stället. Det är betydligt billigare.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:01

  • En Kommentar

    • Felix skriver:

      Coca-Cola har ratt: En portion ar en flaska. Vem dricker en halv flaska? EU och staten borde sluta omdefinera svenska spraket.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.