Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många barn är dubbelt försäkrade
  • lekplatsMånga svenska barn är överförsäkrade. Föräldrarna är villiga att betala allt mer för barnens trygghet. I vår granskning ärskillnaden mellan lägsta och högsta årskostnad 435 kronor. Det skriver GP i en intressant artikel om barnförsäkringar.

    Inom branschen räknar man med att 70 procent av landets barn har individuell försäkring. Enligt försäkringsförbundets statistik fanns det i senaste redovisningen för år 2005 drygt tre miljoner barnförsäkringar, vilket vida överstiger det antal personer som kan komma ifråga för försäkringarna. Många barn är försäkrade både individuellt och i grupp, skriver GP.

    Konsumenternas försäkringsbyrå har en speciell webbsida som handlar om barnförsäkringar. Där kan du också jämföra villkor och kostnader mellan olika bolag.

    Uppdatering: Även Dina Pengar har en artikel om barnförsäkringar.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:02

  • 2 Kommentarer

    • anders skriver:

      jag tycker iof att en barnförsäkring ska täcka om det nu blir så att min son blir sjuk, samhället har ju ett bra skydd om han skadar sig och ehöver vård. vi betalar ju endå skatt för det så. men om han blir sjuk? då blir det problem..

      jag har kollat runt lite på nätet och hittat en del företag som sysslar med att jämföra försäkringar..
      http://www.livkompagniet.se
      http://www.barntotal.se
      konsumenternasforsakringsbyra.se

      finns säkert fler.. men dessa är vad jag hittat…

    • Micke skriver:

      Att skriva att barn är överförsäkrade för att dom har flera försäkringar kan vara att ta sig vatten över huvudet. Det man som förälder bör fokusera på är villkor i försäkringen, barn kan vara underförsäkrade trots flera försäkringar.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.