Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lite kolhydrater ökar dödligheten
 • Medelålders kvinnor som skär ner på kolhydraterna i maten och äter en mer proteinrik kost löper ökad risk att dö i förtid, framför allt i någon hjärt-kärlsjukdom. Det skriver UNT i en artikel. Artikeln refereras också av TT/SvD.

  UNT skriver:

  Studien bygger på uppgifter om drygt 42 000 kvinnor i Uppsala sjukvårdsregion. I början av 1990-talet, när de var mellan 30 och 49 år gamla, besvarade kvinnorna en omfattande enkät med detaljerade frågor om bland annat sina matvanor.

  Det fanns också klara samband mellan hur stor andel av kvinnornas kaloriintag som kom från kolhydrater respektive protein och risken för att de skulle dö i förtid.

  – Det finns skäl att vara vaksam på de långsiktiga effekterna av att tillämpa sådana dietprogram, skriver professor Hans-Olov Adami vid Institutionen för epidemiologi vid Harvarduniversitetet i Boston och hans kollegor vid bland annat Karolinska Institutet.

  Artikeln följer på förra veckans uppmärksamhet kring en annan studie som jämförde effekten av olika dieter. Flera media drog då, utifrån den studien, den felaktiga slutsatsen ”Atkins var bäst”.

  Hur man än vänder sig har man rumpan bak, kan man konstatera.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:05

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.