Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ljuger Littorin om utförsäkrades ersättning?
  • Trots att Arbetsmarknadsministern i december försäkrade att de flesta utförsäkrade skulle få högre ersättning visar den första statistiken att så inte var fallet. Av de 11 500 personer som hittills har flyttats över till Arbetsförmedlingen så var det 73 procent, eller över 8 300 personer, som fick en lägre ersättning i januari. Det rapporterar Ekot och TT refererar i flera tidningar.

    – Att dra slutsatser av en månads överströmning är väldigt svårt. Det är fortsatt vår bedömning att en majoritet av de som lämnar och kommer över får en högre ersättning, säger Littorin till Ekot.

    Det är nog bara Littorin och regeringen som tror på det. Men frågan är om han ljugit. Jag tror inte det, däremot saknar han, liksom resten av alliansregeringen, kontakt med verkligheten. De kör vidare i det spår de kallar arbetslinjen. Mindre pengar till sjuka och arbetslösa ger dem inte fler jobb. Det är bara ett exempel på en omänsklig människosyn, där sjuka och arbetslösa betraktas som fuskare som hellre tar bidrag än jobb.

    Utförsäkrade, Arbetslinjen, Sven-Otto Littorin, Arbetsmarknadsministern, Regeringen

    Skrivet av av Carl @ 10:40

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.