Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu kan kundvagnen följas i butiken
 • kundvagnar Med hjälp av ny teknik kan kundvagnens rörelser följas i butiken, läser jag i GP. På en mässa för dagligvaruhandeln presenterade företaget Exact i butik sitt nya system. Med RFID-taggar, små datachip, inbyggda i kundvagnarnas handtag kan butiker med hjälp av utplacerade antenner följa signalerna från kundernas vagnar från entrén till kassan, ett så kallat kundvarv, skriver tidningen.

  Företaget bakom tekniken tonar ned betydelsen. De säger att det rör sig om kunskapsinhämtning för att effektivisera butikernas utformning.

  – I dag så baseras kunskapen om hur kunder rör sig i butiken mer på uppfattningar än fakta, säger marknadschef Åke Werlebäck.

  Jag kan dock se framför mig att tekniken kan användas till exempel i marknadsföringssyfte. När du befinner dig vid vissa varugrupper kan du få meddelanden som rör just den gruppen. Men det fordrar att tekniken utvecklas vidare.

  Redan i dag samlar Ica, med hjälp av sina kundkort, uppgifter för riktad marknadsföring, jag kan mycket väl tänka mig att detta system kan kopplas ihop med kundvagnssystemet. Allt med syftet att sälja så mycket som möjligt. Fiffigt, men knappast till nytta för oss kunder, som får betala.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.