Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Räkna med höga elpriser ett tag till
 • Elmarknad 23.02.2010

  Den extrema kylan och låg produktion från kärnkraft gör att vi kan räkna med höga elpriser ett tag till, skriver TT i en artikel som publiceras i flera tidningar.

  Priset på spotmarknaden Nordpool var nyligen uppe på 13:80 kronor kilowattimmen. Snittpriset för dygnet låg på 5 kronor kilowattimmen.

  Vi kan räkna med höga elpriser under hela våren, skriver TT. Nivån i vattenkraftens magasin kommer att vara låg, trots den ovanligt snörika vintern. Men det har snöat på fel ställen, säger Sigge Eriksson, ansvarig för privatmarknadsförsäljningen på Vattenfall, till TT.

  På grund av alla konstigheter i prissättningen av el vågar jag mig på förutsägelsen att elbolagen kommer att göra rekordvinster. Bland annat sätts elpriset på marginalen, det vill säga att priset för dyr extraproduktion eller import styr priset på all el, oavsett produktionskostnad.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:42

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.