Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Magsjukerisk med färskt grönt från Asien
  • Det finns risk att du blir magsjuk om du inte är försiktig med färska bladgrönsaker och kryddor som importerats från Asien. Livsmedelsverket har analyserat ett stort antal prover och hittat salmonella i 4 procent av dem och tarmbakterier i nästan vart tredje prov, berättar verket i ett pressmeddelande som refereras av TT.

    – Sköljer man örterna så minskar risken. Men när det gäller den här typen av produkter som ofta används i asiatiska rätter är det bäst att låta dem koka ned, säger Mats Lindblad, riskvärderare vid Livsmedelsverket, till TT.

    De asiatiska grönsakerna som undersökts i studien är till exempel citrongräs, färska kryddor eller andra bladgrönsaker som importerats från Asien. Färska krukörter som säljs i matbutiker är däremot oftast odlade i Europa och säkrare att använda i sallader, enligt Mats Lindblad och TT.

    Det kan alltså vara klokt att fråga om ursprunget i affären.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:03

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.