Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Antivirus slår ut datorer
 • Det är precis vad som inte får hända. Efter en systemuppdatering som antivirusprogrammet McAfee tolkar fel slutade datorer med operativsystemet Windows XP att fungera, läser jag i DN.

  Den felaktiga uppdateringen slår ut en viktig programdel och startar en okontrollerbar serie av händelser som gör att datorn tappar sina funktioner. Det första synliga tecknet på att något gått fel är att skärmen blir blå varefter datorn börjar utföra en oändlig serie av försök till omstarter, skriver DN.

  Vad du ska göra om du står med en obrukbar dator vet jag inte. Du kommer ju knappast åt Internet. Du får väl kontakta den återförsäljare som sålt programvaran till dig, eller Microsoft, via det gamla sättet att kommunicera, telefon.

  Uppdatering: I Sverige har systembolaget och Telia berättar TT i en artikel som publiceras i många tidningar. Att 25 av bolagets butiker inte har kunnat hålla öppet verkar vara så nära en nationell katastrof man kan komma. Nykteristerna lär le i mjugg.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.