Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Koll på alla symboler?
  • I dag existerar en uppsjö av symboler på olika varor. De ska signalera ekologi, nyttighet och en mängd annat. En del symboler är ganska bekanta, som Krav och nyckelhålet, andra är obekanta för de flesta. En del symboler kan till och med vara missledande, som GDA-märkningen.

    Mitt mål med detta inlägg är inte att förklara betydelsen för olika symboler, då kan du läsa en artikel i GP, utan att diskutera symbolfloden.

    Vilket syfte fyller alla symboler? Hur mycket information ger de oss konsumenter?

    För att veta vad en viss symbol verkligen står för måste man vara ganska insatt. Annars reduceras symbolen till att signaler något bra, och det kan i många fall vara syftet. Symbolerna är ju en del av marknadsföringen.

    Det finns naturligtvis ingen som reglerar alla symboler som sätts på de varor som vi stöter på. Den enda reglering som sker är från de olika organisationer som äger de varumärken som symbolen står för, till exempel Krav. Då måste varan uppfylla vissa krav för att symbolen ska få användas. Andra verkar användas helt godtyckligt.

    Med andra ort – strunta i alla symboler som du inte känner till!

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.