Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Slut i rutan?
 • Media, Telekom 12.05.2010

  Alla de hushåll som får sina Svt-kanaler via kabel hänger just nu i luften, berättar DN. Förhandlingar pågår om ersättning enligt upphovsrättslagen, mellan upphovsrättsinnehavarna som företräds av Copyswede och de stora kabelbolagen – Com Hem, Telia, Tele 2 och Canal Digital.

  Det kan tyckas konstigt, men upphovsrättslagen är utformad så att kabelbolagens distribution räknas som vidaresändning, och då ska de betala ersättning.

  Svt anser sig inte kunna stå för ersättningen till upphovsmännen, och kabelbolagen vill inte eftersom de anser att hushållen redan betalar tv-avgift. Parterna kommer inte överens, vilket skulle kunna innebära att distributionen av Svt får upphöra.

  Men risken att det skulle bli svart i rutan är liten, enligt DN.

  – Jag är övertygad om att det här kommer att lösas. Det är ingen som har någonting att vinna på att halva Sveriges befolkning inte får tillgång till våra kanaler, säger Jan Olof Gurinder distributionschef på SVT.

  Men enligt honom har Copyswede i vilket fall inte några planer på att släcka ner sändningarna. Det skulle istället handla om upphovsrättsintrång och en stämning av kabeloperatörerna, skriver tidningen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.