Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ikea bojkottar dyra kreditkort
  • Att shoppa med kreditkort är dyrt, har Riksbanken räknat ut. Och nu har en av de svenska jättarna tröttnat, skriver Sydsvenskan.

    Ikea har grävt upp stridsyxan i en fejd med de stora kreditkortsföretagen. Sedan årsskiftet godkänner Ikea i Sverige inte längre att kunder betalar med American Express-kort. Sannolikt kommer samma regel att inom kort börja gälla även i andra länder inom EU.

    – Se det här som en tydlig signal om att vi tröttnat på kreditkortsföretagens höga avgifter. De måste vara beredda på rimligare nivåer om vi ska fortsätta samarbeta med dem, säger Jan Molema, ansvarig för betalkort inom Ikea-koncernen.

    Att Ikea valt att plocka bort just American Express förklarar han med att kreditkortsföretaget är extra kostsamt för Ikea.

    – Vi tycker att även Visa och Mastercard är för dyra, men American Express befinner sig i en klass för sig, säger han till Sydsvenskan.

    BBankerna och företag vill att vi ska betala med kort, för att undvika kontannthantering. Då får de också se till att de inte blir för dyra att utnyttja. Det är ju vi konsumenter som får betala i bortre ändan. Samtidigt som bankerna tjänar dubbelt, minskad kontanthantering och kortavgifter.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 16:19

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.