Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kakstriden går vidare
  • Striden om de feta kexen går vidare. Livsmedelsverket har låtit göra en ny analys och vidhåller att kakorna Ballerina och Brago innehåller mycket mer fett än vad som framgår på paketen, berättar DN.

    Livsmedelsverket hävdade efter analys att fetthalten i ett antal kakor, bland annat från Göteborgskex, hade högre fetthalt än vad som angavs på förpackningen. Efter en egen analys slog Göteborgskex tillbaka och hävdade att Livsmedelsverket hade fel.

    Nu har Livsmedelsverket gjort om sin analys och kommer till exakt samma resultat som tidigare. Men hur två etablerade analyslaboratorier med identiska mätmetoder kan komma fram till olika resultat är fortfarande en gåta, skriver tidningen.

    – Jag har ingen förklaring. Det enda jag kan se är att vi inte analyserat samma parti. För övrigt kan det vara tillfälligheter i produktionen och det kan också vara tillfälligheter i analysen, säger Erik Nordkvist på SVA till DN.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.