Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tomten finns – för barnen
  • Allmänt 05.12.2011

    Det är inte OK att påstå att tomten inte finns, åtminstone inte om man är lärare för 7- och 8-åringar i USA. Jag läser om ”skandalen” i en artikel i New York Post, som jag hittar via en DN-artikel.

    I samband med en geografilektion påpekade en elev att tomten bor vid Nordpolen, som sagan lyder i USA. Läraren hade då den dåliga smaken att förklara att tomten inte finns och att det är barnens föräldrar som köper julklapparna.

    Det skulle hon tydligen inte ha gjort. Efter protester från föräldrarna tvingas hon be om ursäkt.

    Själv tyckte jag att mina barn gärna kunde få tro på tomten medan de var små. De kan de få göra i USA också. Betydligt värre är att man på vissa håll i USA lär skolbarnen att bibelns skapelsehistoria är en lika bra förklaring som naturvetenskapens. Det borde vara en stor skandal.

    För övrigt bor inte tomten på Nordpolen. De, för de är många, bor vid den gård de vaktar! Dessutom kan han vara en elak jäkel.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:59

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.