Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bloggares smygreklam ska stoppas
  • Branschföreningen Sveriges annonsörer har retat upp sig på smygreklam i populära bloggar. Föreningen viftar med marknadsföringslagen, läser jag på E24, som hänvisar till en låst artikel i Dagens Media.

    Att bloggare får betalt för att rekommendera olika produkter är inget nytt. Sveriges Annonsörers kommitté för pr har tagit fram riktlinjer för hur företag ska bete sig i kontakten med bloggare, rapporterar Dagens Media.

    – Vi ser att det inte är helt glasklart att företag känner till hur man bör förhålla sig till bloggare, därför vill vi sprida information och kunskap i ämnet, säger Maria Johannesson, ordförande i kommittén, till Dagens Media.

    Bloggare måste skilja reklam från inlägg på bloggen, annars riskerar både de själva och annonsören böter, enligt marknadsföringslagen.

    En snabb titt på de mest populära bloggarna visar dock att innehållet vimlar av positiva omdömen om allt från resebolag till nagelterapeuter, skriver E24.

    Själv tillhör jag inte de gynnade. Jag får visserligen några förfrågningar om annonsplats varje år, något som jag alltid tackar nej till.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 19:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.