Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Årets skinkbluff avslöjad
 • I slutet av november gick Maria Forshufvud, vd på branschorganisationen Svenskt kött, ut i media med påståendet att det kunde bli brist på svensk julskinka och att priserna skulle bli höga.

  Men så var naturligtvis inte fallet. Det blev ingen brist på julskinka i år heller, berättar TT i en artikel. Själv har jag inte lagt märke till några extra höga priser.

  TT har pratat med företrädare för de stora livsmedelskedjorna. Svaren är samstämmiga, ingen brist i år heller.

  – Generellt sett finns det och har alltid funnits svensk julskinka i våra butiker ända fram till jul, säger Kristofer Myrevik, informationschef på Coop, till TT.

  TT har bett Maria Forshufvud kommentera.

  – Jag känner mig inte riktigt delaktig i just den propagandan som du antyder att det kanske är, det gör jag faktiskt inte. För det här är första året som jag har varit med och kommunicerat det. Det är baserat på att vi har tio procent färre grisar i år än vi haft tidigare år, säger hon till TT.

  Hon ville kanske stödja de svenska grisuppfödarna, som har det tufft. I stället riskerar hon sin organisations varumärke. Ska vi i fortsättningen betrakta hennes uttalanden med tvekan?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.