Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ny webbtjänst för bilköpare
 • Bil & andra fordon 19.04.2013

  BilarOsäker inför bilköpet? Med en ny webbtjänst ska det bli lättare att jämföra nya och gamla bilmodeller utifrån ekonomi, miljö, säkerhet och teknik.

  Webbtjänsten Bilsvar.se startas gemensamt av tre myndigheter: Konsumentverket, Energimyndigheten och Trafikverket. Bilsvar ersätter webbtjänsterna Nybilsguiden och Bilkalkylen som lagts ned, skriver verken i pressmeddelanden. Även TT uppmärksammar den nya tjänsten.

  Bilsvar kan du använda om du till exempel vill hitta en liten bil, som ska användas mest för stadskörning och som inte får dra mer än en halv liter bränsle per mil. Eller så har familjen fått tillökning och ni behöver byta till en större bil, som kan dra husvagnen plus att det ska vara en miljöbil. Sökmöjligheterna är många, skriver KoV.

  Jag har tittat på tjänsten, den ger massor med uppgifter för varje modell. Uppgifter saknas dock för riktigt gamla årsmodeller. Jag skulle också vilja få en lista på vanliga fel för varje modell.

  Bilsvar finns numera i min länklista, nere till höger.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.