web analytics
 • Portmonnä Att maten blivit rejält dyrare det senaste året känner nog alla av. Nu kommer PRO med sin årliga undersökning, som sätter siffror på vår känsla. Undersökningen refereras också av TT i många tidningar och andra media berättar också om den.

  Spannmåls- och mjölkprodukter har ökat mest – kärnvetemjölet har blivit hela 37 procent dyrare, Herrgårdsosten har ökat med 24 procent och Bregott kostar 28 procent mer att bre på mackan.

  Men allt som allt hamnar prisökningarna på 5,8 procent. Smällen lindras att tvätt- och diskmedel har blivit billigare.

  I undersökningen har tusentals pensionärer plockat ihop en varukorg med 30 typiska varor i matbutiker över hela landet. I år är maten dyrast i Ångermanland och billigast i södra Älvsborg. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste enskilda matkorgen var nästan 700 kronor och bland de mellanstora butikerna är Willys förmånligast och Hemköp dyrast, skriver TT.

  Själv väntar jag fortfarande på att priserna ska sjunka. Spanmållspriserna, och därigenom priset på djurfoder, har ju sjunkit rejält. Det var ju höjda priser på spannmål som motiverade många höjningar av matpriser.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:46

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.