Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ringsignalsajter lurar unga
  • mobilknappar Hundratals internetsajter som säljer ringsignaler till mobiltelefoner misstänks lura kunder att tro att de laddar ner en gratistrudelutt när de i själva verket förbinder sig till långa och dyra abonnemang, berättar TT i en artikel som publiceras i DN och SvD.

    EU-kommissionen ska nu utreda internetsajter som säljer ringsignaler runtom i hela Europa, efter att stickprover visat att många av sajterna lurar kunder främst barn och ungdomar genom missledande information eller brist på information.

    Över 500 webbsidor som erbjuder ringtoner och bakgrundsbilder till mobiltelefonen i alla EU-länder, Norge och Island har redan granskats en första gång. 80 procent av sajterna ska utredas närmare, misstänkta för att bryta mot EU:s konsumentskyddslag, enligt EU-kommissionen.

    Några av sajterna hade oklar information om sina priser och skatter. Andra hade ”gömt” nyckelinformation i väldigt liten text och saknade dessutom kontaktinformation som telefonnummer eller e-postadress dit osäkra kunder kunde vända sig.

    En del portaler verkade också lura kunder att skriva på långtidskontrakt genom att erbjuda ”gratis” trudelutter. Kunder som trodde att de laddade ner en enda signal skrev i själva verket på för långa abonnemang, enligt TT.

    Jag har tidigare bloggat om lurendrejeriet. Det här är något som alla föräldrar borde diskutera med sina ungdomar. Och kanske själva se upp för. Det gäller för övrigt inte bara ringsignaler, utan även filmer och bakgrundsbilder till mobilen.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:01

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.