Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mindre fluor och bekämpningsmedel i dricksvatten
  • Vattenkran Antalet anläggningar för dricksvatten där vattnet innehåller för mycket fluor eller rester av bekämpningsmedel minskar, enligt Livsmedelsverket.

    Från 2004 till 2007 har de anläggningar som haft för höga halter av fluor gått ner från 84 till 59. De anläggningar där man funnit för mycket rester från bekämpningsmedel har minskat från 26 till 8. Huvuddelen av dessa anläggningar försörjer färre än 100 personer. Det framgår av kommunernas rapporter för 2007 till Livsmedelsverket.

    Fortfarande underlåter en del kommuner att rapportera in sina kontroller av dricksvattenanläggningar till Livsmedelsverket. I år har 272 av landets 290 kommuner rapporterat sina siffror för 2007, vilket är en ökning jämfört med föregående år då 256 kommuner lämnade uppgifter. I våras lämnade Livsmedelsverket ett föreläggande till tre kommuner, som inte hade rapporterat under flera år.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:05

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.