Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Axfood återkallar fläskytterfilé – Salmonellarisk
 • Axfood, med butiker som Willys, Hemköp och Tempo, har beslutat återkalla ett stort parti dansk fläskytterfilé. En rutinanalys inom egenkontrollen påvisat risk för salmonella, skriver företaget i ett pressmeddelande. Företagets beslut refereras av Ekot samt TT i en rad tidningar.

  Återkallelsen gäller mörad fläskytterfilé, grillkryddad fläskytterfilé och garlic/pepper fläskytterfilé samtliga i 800 grams förpackningar med packdag den 10 juli och utgångsdatum den 1 augusti. Den som köpt produkterna uppmanas lämna tillbaka dem i butik.

  Fläskytterfilé är egentligen inget annat än benfri kotlett. Förr kallades den fläskhare men numera ska ju allt kallas filé. Kött får artistnamn.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.