Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Städavdrag till varje pris
  • Regeringen, Skatter 23.08.2008

    Efter floppen med oväntat lågt intresse för städ-avdrag går nu regeringen ett steg vidare. DN Ekonomi kan avslöja att även privatpersoner ska kunna utföra jobben samtidigt som den som köper ska få minskad skatt.

    Regeringen vill bygga ut systemet så att även privatpersoner, inte bara firmor med så kallad F-skattsedel, ska kunna anlitas för att göra jobben. Då ska de som köper tjänsten slippa att betala arbetsgivaravgift, enligt en utredning som blivit klar under sommaren.

    – Om det inte kommer några större invändningar från remissinstanserna så läggs ett förslag i höst, säger Ingemar Hansson, statssekreterare i finansdepartementet, till DN Ekonomi.

    Tanken bakom förslaget är inte bara att gynna den här typen av tjänster, utan framför allt att motarbeta svartjobb, skriver DN.

    Det är bara att konstatera att det är vi skattebetalare som betalar avdragen. Varför? Det finns väl mer angelägna reformer bland regeringens andra floppar?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:17

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.