Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jämför bilverkstäder – Tjäna tusenlappar
  • Bil & andra fordon 24.08.2008

    cadillac Det går att tjäna tusenlappar på att jämföra priserna hos olika bilverkstäder, visar två artiklar – i GP respektive DN. Bara genom att ringa runt, ingen dålig timpenning.

    Båda tidningarna har tagit fram några standardreparationer, och servicefall, och låtit ett tiotal verkstäder lämna offert. Det gäller allt från byte av koppling, styrled eller avgassystem till en vanlig tusenmilaservice.

    Resultatet är att det kan skilja tusentals kronor för en lite mer omfattande åtgärd, som kopplingsbyte. Men även för en vanlig tusenmilaservice kan skillnaden vara stor.

    Märkesverkstäderna är i allmänhet dyrare. Men även för dessa kan det löna sig att åka några mil, speciellt om du bor i en storstad. Det gäller även uppstickarkedjor, som Speedy eller Mekonomen.

    Av egen erfarenhet kan jag dessutom nämna att det kan löna sig att anlita en liten verkstad. Lyssna runt i bekantskapskretsen, de älskar att komma med en bra rekommendation.

    Kom ihåg att du inte längre behöver anlita en märkesverkstad för att nybilsgarantin ska gälla. Behöver du använda garantin är det upp till säljaren att bevisa att en reparation inte är fackmässigt gjord.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:30

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.