Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Välj rätt matbutik – Spara 9 000 på ett år
 • Genom att välja rätt matbutik kan en tvåbarnsfamilj spara 9 000 kronor på ett år, visar GP:s jämförelse av priserna i olika butiker.

  Undersökningen visar att skillnaderna mellan de olika butikerna är stora. Mellan den billigaste butiken, Willys på Wieselgrensplatsen, och den dyraste butiken, Ica Focus i Gårda, skiljde det drygt 156 kronor, eller 13,7 procent.

  En tvåbarnsfamilj handlar enligt Konsumentverkets beräkningar mat och förbrukningsartiklar för 64 080 kronor på ett år. Att välja en butik med 14 procent högre priser skulle innebära att familjens matkostnader ökade med 9 000 kronor på ett år, skriver GP.

  Men det här är inte lätt. Alla butiker är inte bra på allt. Själv handlar jag basvaror i en butik, bra och billig ost i en annan och färska grönsaker och frukt köper jag helst på torget. Det gäller alltså att kartlägga var du ska köpa olika saker, eller snarare varugrupper. Då kan du handla både bra och billigt.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.