Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen desperat – lovar billigare a-kassa
  • Alliansen förlorar nästa val tror 62 procent av väljarna, enligt en Sifomätning. Det verkar även regeringen ha insett, före nu kommer de med ett löfte som verkar inkastat i budgeten i sista sekunden. A-kasseavgiften ska sänkas, rapporterar TT i en artikel. DN och SvD har egna artiklar om löftet.

    Regeringen föreslår att avgiften till a-kassan ska sänkas med 50 kronor i månaden från och med juli nästa år. Dessutom föreslås att även den som är föräldraledig, sjuk eller arbetslös ska kunna bli medlem.

    – Det är fler människor som får möjlighet att vara med i försäkringen. Det ökar också människors köpkraft och mildrar nedgången i ekonomin som vi upplever, sade finansminister Anders Borg (m) när han presenterade förslaget tillsammans med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, skriver TT.

    Jag undrar hur många som kan lockas tillbaka till a-kassan av en femtilapp. De borde gjort en rejäl återställare, ”a-kassereformen” är ju misslyckad, anser ju till och med regeringens egen finanspolitiska grupp.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:18

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.