Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ford Focus har rostproblem
 • Den första generationen av Ford Focus blev en storsäljare i Sverige med nästan 46 000 sålda bilar. Men många av bilarna har fått rostproblem efter brister i tillverkningen. Exakt hur många bilar som drabbats vägrar dock Ford att avslöja, berättar DN:s motorsajt Alltommotor.se.

  Att Ford Focus har problem har uppmärksammats på olika diskussionsforum och hemsidor. I annonser brukar privata säljare av Ford Focus tydligt ange om bilen inte har rost – något som är anmärkningsvärt eftersom många av bilarna inte är äldre än fyra år.

  Glädjande nog så har Ford en rostskyddsgaranti på 12 år, och de som upptäcker rostskador får det åtgärdat gratis – under vissa förutsättningar.

  – Vi tar in och åtgärdar bilen så det ska inte drabba kunderna, men garantin gäller inte om man missköter bilen, säger Ola Norberg, presschef på Ford.

  – Du är skyldig att göra rostskyddskontroll årligen för att garantin ska gälla, precis som du är skyldig att kontrollera oljan i motorn. Många gånger gör verkstaden en rostskyddskontroll i samband med service. Bilar blir inte genomrostade på en dag så man har tid att reagera och upptäcker man rost ska man lämna in bilen för kontroll.

  De bilar som har rostproblem är av den första generationen av Ford Focus och av 1999 till 2004-års modell, enligt Alltommotor.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:54

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.