Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bokrean på nätet kan fortsätta
 • Jag har tidigare berättat om bråket om bokrean mellan nätbokhandlarna och den traditionella bokhandlarna. Nu har bokbranschen nått en kompromiss, läser jag i SvD. Därmed kan kunderna förhandsbeställa reaböcker på nätet även i år.

  Efter ett möte har parterna nu nått en kompromiss. Bokrean drar igång i den fysiska bokhandeln den 24 februari, som det var sagt sedan tidigare, men nätbokhandlarna kan ta upp förhandsbeställningar från och med den 14 februari.

  -Det var ju det vi ville, det blir en jättebra lösning. Det bästa är att det blev en dialog mellan alla inblandade aktörer, säger Pär Svärdson, vd för nätbokhandeln Adlibris.

  Dag Klackenberg, ordförande i SBF, är dock inte lika nöjd och ser det inte som att parterna har enats kring ett gemensamt beslut.

  -Jag skulle snarare säga att vi inte kunde motsätta oss. Det här är enligt min mening början på bokreans upplösning som samlat begrepp och det är med sorgsenhet jag ser att denna unika marknadsföringsmanifestation håller på att försvinna, säger han till SvD.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.