Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De förbaskade sms-lånen
  • Skulder 07.02.2009

    Det finns en sak i konsument-sverige som upprör mig över allt annat – sms-lånen. Vi har en lagstiftning om ocker som inte täcker dem, och regeringen gör inget åt saken.

    För några dagar sedan bloggade jag om dem, men nya siffror visar att läget var ännu sämre, berättar TT i flera tidningar. Under förra året fick Kronofogden in nästan 36 000 ansökningar om betalningsförelägganden på sms-lån.

    Tack och lov minskar andelen unga i denna grupp. Under helåret 2006 stod de unga, mellan 18 och 25 år, för 40 procent av de obetalda lånen. Året därpå stod de för 36 procent och 2008 för 27 procent.

    Det är i stället redan skuldsatta kvinnor som ökar. Nu står kvinnorna för nästan lika många av de obetalda sms-lånen som männen och i åldersgruppen från 46 år och uppåt är kvinnornas andel större än männens.

    – Det vi fått veta är att det ofta är kvinnor som redan är skuldsatta. De griper efter ett halmstrå som i stället blir ett ankare som drar dem djupare ned i skuldträsket, säger Janne Åkerlund, som jobbar med förebyggande arbete hos Kronofogden till TT.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 14:06

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.