Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stora prisskillnader för bränslepellets
  • Mitt i smällkalla vintern är det nog många som funderar över sin uppvärmningskostnad. Att elda med pellets är ett billigt och miljövänligt val för uppvärmning av villor. Och det har allt flera husägare upptäckt. Men hur billigt?

    GP har jämfört vad det kostar att köpa pellets hos några olika bolag. Skillnaderna är ganska stora beroende på var och hur man gör sina inköp. Exemplen gäller priser på säckförpackad pellets i storleken 8 mm. Det går också att köpa pellets i storsäckar eller i lösvikt. Men för att kunna göra det krävs att man har särskilda utrymmen där pelletsen förvaras.

    Räknar man med en årsförbrukning på 6 ton pellets blir årskostnaden med vårt billigaste exempel, Stimber i Säve, 14 760 kronor. Köper man pelletsen enligt det dyraste exemplet, säckvis på K-Rauta blir årskostnaden istället 22 080.

    Att köpa pellets säckvis är förmodligen inget praktiskt alternativ – om man nu inte eldar mycket sporadiskt och mycket lite med pellets, skriver GP.

    De flesta företagen erbjuder hemkörning, men fraktkostnaden varierar beroende på antalet pallar och var man bor.

    GP har en tabell med de olika prisexemplen.

    Uppdatering: Energimyndighetens test av 13 olika fabrikat av pellets för uppvärmning visar att pelletsen håller en hög och jämn kvalitet. Det finns dock stora prisskillnader.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:47

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.