Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Två av tre säger nej till tv-avgift för datorn
  • Media 22.03.2009

    Två av tre svenskar säger nej till att företag ska tvingas betala, läser jag i Computer Sweden. Det visar en undersökning som Sifo har utfört på uppdrag av Företagarförbundet. Bara 22 procent säger ja.

    – Landets hundratusentals småföretagare ska inte behöva betala tv-licens bara för att de har en dator till bokföringen på kontoret, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på Företagarförbundet, i en kommentar.

    Starkast är motståndet bland personer mellan 30 och 49 år, där 81 procent säger klart nej medan 13 procent är positiva till utvecklingen, skriver CS.

    Att Företagarförbundet beställt undersökningen är inte en ren slump. Som jag tidigare berättat är det företagen som kommer att behöva betala tv-avgift om reglerna hårddras. Det fordras bara att man har en dator med Internetuppkoppling för att se tv. Eftersom de flesta svenska hushåll redan betalar tv- avgift, moderata politiker undantagna, väntar dessa ingen ytterligare kostnad. Det fordras bara en avgift per hushåll eller företag.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:48

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.