Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Boräntorna ned – men inte hos Swedbank
  • Riksbankens räntesänkning med en halv procent gjorde att bankerna sänkte sina bolåneräntor. Men inte Swedbank, berättar TT.

    De flesta banker sänkte sina boräntor sedan Riksbanken på tisdagen halverat reporäntan till historiskt låga 0,5 procent. Undantaget var Swedbank, som lämnade boräntorna orörda.

    – Det har inte hänt någonting med marknadsräntorna i dag, marknaden hade redan räknat med dagens sänkning, sade bolagets bolånechef Anna-Lena Wretman till TT om beslutet.

    Men SEB, Nordea och Handelsbanken sänkte sina befintliga rörliga boräntor (som inte erbjuds på nya bolån) med 0,5 procentenheter. SEB tog också ner tremånadersräntan med 0,12 procentenheter till 1,97 procent.

    Nordea i sin tur sänkte tremånadersräntan med 0,15 procentenheter till 1,84 procent och övriga bolån med mellan 0,05 och 0,20 procentenheter. Handelsbanken tog ner tremånadersräntan med 0,20 procentenheter till 1,95 och sänkte övriga bolån med mellan 0,04 och 0,22 procentenheter. Statliga SBAB sänkte tremånadersräntan med 0,19 procentenheter till 1,99 procent och lät räntan på övriga bolån sjunka med mellan 0,03 och 0,19 procentenheter, skriver TT.

    Det här är väl bara ett ytterligar bevis för att Swedbank ligger illa till, efter att ha förlyft sig i Baltikum. Sparbanksrörelsen, Swedbanks ursprung, ligger långt borta. Men jag tror att Swedbank blir tvungna att följa de andra bankerna, annars riskerar de kundflykt!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.