Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Teleoperatören Ventelo fälld i marknadsdomstolen
  • Förpackningar, Telekom 24.04.2009

    Jag har tidigare bloggat om teleoperatören Ventelo och deras märkliga försäljningsmetoder. Bland annat har försäljare påstått att de samarbetar med Telia. Nu har Marknadsdomstolen sagt ifrån, läser jag i GP.

    Telefoniföretaget Ventelo förbjuds att säga att de företräder TeliaSonera. Företaget riskerar vite på 750 000 kronor om det bryter mot domen i Marknadsdomstolen, skriver tidningen.

    Telefonförsäljarna på bolaget Ventelo Sverige måste vara tydliga med varifrån de ringer. De förbjuds att påstå att de samarbetar med konkurrenten Telia Sonera och att abonnenten behåller Telia Sonera som operatör om man väljer att ansluta sig till Ventelo.
    ”Genom ovan nämnda påståenden snyltar Ventelo på TeliaSoneras upparbetade renommé i strid med marknadsföringslagen i syfte att främja försäljningen av bolagets egna produkter”, skriver Marknadsdomstolen i sin dom, enligt GP.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:23

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.