Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nytt test av engångsgrillar
 • Fritid, Test & analys 28.06.2009

  Engångsgrillar kan vara ett attraktiv alternativ för att grilla på picknicken. Men kvaliteten varierar stort. Förra året var det Sydsvenskan som testade grillar, men artikeln finns inte kvar på tidningens sajt. Nu är det testfakta som genomfört testet och deras artikel finns i flera tidningar.

  Av åtta inköpta grillar var det egentligen bara en som hade en tillräckligt hög och jämn temperatur för annat än korv och tunna grillspett. Åtminstone om flera personer tänkt äta samtidigt, skriver Testfakta
  .
  – Några får upp en okej temperatur på delar av grillen, medan det är dåligt fart på andra delar. Och ett par lyckas hålla en hög temperatur ett tag för att sedan sjunka ganska snabbt. Då är det inte kul att vara grillmästare, säger Joachim Schmid på SP.
  – Sen har vi ett par grillar som mest duger till att värma korv på.

  Testvinnaren Lidl gav en hög värme över hela grillen och höll en medeltemperatur på 145 grader. Därefter var det ett stort hopp ner till fyra grillar med en medeltemperatur kring 100 grader. Klart sämst var Gastro som säljs av Coop och OKQ8. Här låg medeltemperaturen på mycket låga 64 grader och grillen kom aldrig över 130 grader någonstans på gallret, skriver Testfakta.

  Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultatet. Det är värt att notera att bottennappet Gastro fick dåligt betyg även i Sydsvenskans tidigare test och att billigast var bäst.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:35

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.