Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Billig bensin i sommar?
 • Bensinpriset stiger alltid om somrarna när det är många som har semester i världen och kör mer bil. I Sverige är bensinförbrukningen 20-25 procent högre i juni och juli jämfört med i januari, läser jag på SvD:s ekonomisajt E24.

  På fredagen var priset 12:79 kronor per liter för 95-oktanig bensin medan dieseln kostade 12:09 kronor. Förra året toppade bensinen på 14,09 kronor litern i juli medan dieseln som mest kostade 14,99.

  – Jag tror absolut inte att vi kommer upp till 14 kronor i år, om det inte inträffar något oförutsett. Konsumtionen är som högst på sommaren och bensinpriset toppar alltid i juni-juli. Det drivs av att det är driving season i USA och av semestrarna i Europa, säger Fredrik Holmqvist, nordisk prisansvarig på Svenska Shell.

  Han får medhåll av Niclas Lundberg, drivmedelsansvarig på Svenska Statoil.

  – Nej, jag tror inte att priset går upp till 14 kronor. Det skulle kräva att världsmarknadspriset stiger ordentligt eller att dollarn blir ännu dyrare, säger Niclas Lundberg till E24.

  Fan tro’t säger jag. Bensinbolagen hittar säkert på något. Dyr semesterbensin brukar vi få varje sommar.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:51

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.