Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Reklamregler gäller även kommuner
 • Vänersborgs kommun varnas av KO efter att ha skickat reklam till barn, enligt ett pressmeddelande. DN har en artikel om varningen.

  Reklamen var ett utskick med erbjudande att besöka ett allkonstverk till rabatterat pris. ”Drömerbjudande till Drömläge” löd rubriken och reklambladet hade uppmaningar som Skynda! och Fynda! och ta gärna med dig mamma och pappa också (fast de betalar fullpris), skriver TTela som citeras av DN.

  Kommunen gjorde sig därigenom skyldig till otillbörlig marknadsföring och i föreläggandet från Konsumentombudsmannen förbjuds Vänersborgs kommun att marknadsföra evenemang mot barn, skriver DN.

  KO ser allvarligt på överträdelsen och med tanke på att barn har ett extra högt skyddsvärde väljer KO att förbjuda marknadsföringen. Förbudet är förenat med ett vite på 500 000 kronor, enligt pressmeddelandet.

  Uppdatering: Konsumentombudsmannen förbjuder Vänersborg att rikta köpuppmaningar till barn. Kommunen har godkänt förbudsföreläggandet, läser jag i GP.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:54

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.