Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO slår till mot spikmatteföretag
  • Jag har bloggat om det förut, att Team Shakti AB kommer med grundlösa påståenden om effekten av sin spikmatta. Ett dyrt sätt att klia sig, skrev jag då. Nu har KO definitivt satt ner foten, läser jag i DN.

    Konsumentombudsmannen, KO, stämmer företaget bakom den populära spikmattan för grundlösa påståenden om en rad sjukdomar som spikmattan inte hjälper mot. Förlorar företaget kan det leda till maximalt bötesbelopp på en halv miljon kronor, skriver tidningen.

    Den har marknadsförts med löften om hjälp mot sömnbrist, lungsjukdomen KOL, artros, övervikt, depression och flera andra sjukdomar och besvär.

    – Bland det fulaste man kan göra är att cyniskt påstå att något hjälper mot sjukdomar när det inte gör det, säger Mattias Grundström, byråchef hos KO.

    Konsumentverket hänvisar till EU-direktiv om att människor som lider av sjukdomar och övervikt ofta blir mindre kritiska i sin desperation över att hitta hjälp.

    – Har man provat väldigt mycket och upplever att det inte hjälper så kan man vara beredd att prova alla halmstrån som finns, säger Mattias Grundström.

    KO konstaterar också att det är så uppenbart orimligt att spikmattan skulle kunna bota de sjukdomar som angetts i reklamen, enligt DN.

    På dem bara, säger jag.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:59

  • 2 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.