Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Siba kan få betala vite
  • Siba har enligt Konsumentverket i annonser marknadsfört mobiltelefonabonnemang utan att ange att erbjudandet kräver att köparen betalar inträdesavgift till mobiltelefonföretaget. Det läser jag i GP.

    Den aktuella annonsen som enligt Konsumentverket sändes ut till konsumenter under perioden maj-juni i år visar olika tre erbjudanden där den som tecknar ett abonnemang kan få en mobiltelefon gratis respektive betala 499 kronor. Någon uppgift om inträdesavgift finns inte i annonsen.

    Marknadsdomstolen förbjöd i en dom i mars 2004 Siba vid vite på 400 000 kronor att marknadsföra mobiltelefonabonnemang utan att bland annat lämna tydlig information om inträdesavgift.

    Enligt Konsumentverket var den annons som låg till grund för förbudet i allt väsentligt likartad med den nu aktuella annonsen.

    Konsumentverket anser att Siba därigenom överträtt förbudet och har ansökt hos tingsrätten i Stockholm om att vitet skall dömas ut, skriver GP.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:50

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.