Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Trenden närproducerat ger fler mejerier
 • Vi gillar närproducerat. Den trenden verkar vara den främsta drivkraften för att vi nu får fler mejerier. Mjölkbönderna hoppas dessutom på bättre lönsamhet, berättar Ekot.

  De stora mejeriejättarna i Sverige utmanas nu av nystartade mindre mejerier. På kort tid har det startats fler nya mejerier än vad som gjorts på mycket länge i Sverige. Många gånger är det bönder själva som startar eftersom de anser att de får för dåligt betalt för sin mjölk.

  Antalet mejerier i Sverige har under lång tid varit ganska konstant. Men något tycks ha hänt. Just nu finns det 31 mejerier runt om i landet och av dem är det hela sju stycken som startats sedan januari 2008. Det visar siffror från Jordbruksverket som Ekot har tagit del av.

  – Det finns ett ganska stort intresse bland konsumenterna att handla närodlat och ekologiskt. Jag tror att detta är en del av den trenden, säger Kristofer Myrevik, som är ansvarig för marknadskommunikation på branschorganisationen Svensk Mjölk, till Ekot.

  Jag hoppas dessutom att de små mejerierna kommer att producera smör. Det svenska smöret är standardiserat och smakar alltid likadant. Trist!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.