Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stora skillnader i elnätsavgifter
  • Elmarknad 20.09.2009

    kraftledning Du kan välja elleverantör, men aldrig elnät. Där är du fast, och får betala de nätavgifter som nätägaren satt. Och nätavgifterna varierar stort över landet, visar en undersökning som Villaägarna gjort. Undersökningen refereras av Svt och TT.

    Landets dyraste elnätspris har Kreab Öst i Torsås i sydöstra Småland. Där blir årskostnaden för en villaägare 9 918 kronor. Billigast är det i Trelleborg med 3 588 kronor – ungefär en tredjedel jämfört med Torsås, skriver TT.

    – Det här är precis det som karaktäriserar en marknad som har dålig konkurrens, stigande priser. Och kunderna sitter fast i det här. Man kan inte byta, säger Jakob Eliasson på Villaägarnas Riksförbund till Rapport.

    Energimarknadsinspektionen ska granska prissättningen, men först 2012 har myndigheten en ny tillsynsmodell på plats, enligt TT.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.