Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kommunernas avgifter ökar
  • Allmänt 20.09.2009

    Hushållens kostnader för bland annat vatten och el fortsätter att stiga betydligt mer än konsumentpriserna i övrigt. Det visar en kartläggning av kommunala kostnader som varje år tas fram av bland annat de kommunala bostadsbolagens intresseorganisation Sabo, berättar Ekot.

    Den generella prisutvecklingen har varit nästan oförändrad det senaste året. Men ändå har avgiften för värme, vatten och avlopp, el och avfallshantering ökat med mer än fem procent.

    Skillnaderna är också stora mellan olika kommuner. Luleå är den kommun som har den lägsta totala avgiften medan Munkedals kommun har den högsta kostnaden. Det skiljer 72 procent mellan de två kommunerna, skriver Ekot.

    Ibland undrar jag om det här inte är frågan om något annat än dolda skatter., Att höja kommunalskatten är en känslig fråga, kommunerna höjer troligtvis hellre avgifterna.

    Andra bloggar om:

    Skrivet av av Carl @ 9:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.