Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varför reas inte mat som närmar sig utgångsdatum?
 • I går hade Ekot ett långt inslag om att butikerna slänger mat som kunderna inte vill köpa. Det gäller till exempel frukt som inte ser så bra ut och andra produkter som närmar sig bästföre-datum.

  I reportaget berättades att Coop Forum i Västberga hellre slängde mat än satte ner priset.

  Det kan jag inte förstå, eller acceptera. Det måste vara oändligt mycket bättre, bland annat ur klimatsynvinkel, att maten kommer till nytta på annat sätt än att brännas. Den går antagligen alldeles utmärkt att konsumera, trats att utgångsdatum närmar sig. Dessutom får vi betala svinnet i alla fall, i form av högre priser. Coop borde skämmas!

  Det finns antagligen fler saker man kan göra för att minska matsvinnet. Min vän Löuise Ungerth, ansvarig för konsumentfrågor på Konsumentföreningen Stockholm, har på sin blogg föreslagit att man borde sänka temperaturen i kyldiskarna. Matsvinnet är en viktig fråga för henne.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:45

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.