Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » NIX fyller tio – Hälften NIXar
 • Försäljning 25.09.2009

  Det är många som inte vill slippa telefonförsäljare, nästan hälften av alla hushåll har anmält sig till NIX-registret. I år är det tio år sedan svenskarna fick möjlighet att tacka nej till försäljningssamtal till den fasta telefonen, läser jag i DN.

  Hösten 1999 startade Nix-telefon sin verksamhet. Antalet ”nixare” har ökat från år till år. Idag är 1,8 miljoner hushåll anslutna till registret. Totalt finns 4 miljoner hushåll med fast telefon.

  Den största ökningen skedde år 2006. Det året tillkom 360 000 hushåll till registret. Förra året var det 160 000 nyanmälningar, enligt tidningen.

  Min erfarenhet är att NIX verkligen fungerar. Under alla de år som gått sedan jag NIXade min telefon har jag bara fått ett fåtal som jag inte borde få.

  Men observera att NIX bara gäller fasta telefoner, inte mobiltelefoner. Visserligen har jag inte sett det ännu, men jag fruktar att många säljsamtal kommer att ske till mobilen framöver. Därför borde det gå att NIXa mobilen också.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:05

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.