Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dagens kuriositet – Julmusten hotas av flaskbrist
  • Allmänt 17.11.2009

    Panta din flaska och rädda julmusten. Det råder akut brist på 33 centiliters glasflaskor som behövs för julmust, larmar TT.

    Just nu är det en brist på fem miljoner flaskor, det akuta behovet är 100 000 flaskor.

    Brist på flaskor inför julen är inget som branschen brukar drabbas av. Cecilia Giertta, vd för branschorganisationen Sveriges Bryggerier, tror att årets kris är förknippad med att kronan har varit svag.

    – Våra erfarenheter visar att många lämnar backar och flaskor på landet och hemma efter sommaren i stället för att panta dem. I somras var det ovanligt många som semestrade hemma i Sverige i stället för att åka utomlands, säger Giertta till TT.

    Själv undrar jag om inte panten för glasflaskor är för låg. Den har under många år varit 60 öre. Är det värt den lilla summan att släpa tillbaka tunga flaskor?

    Uppdatering: Julmusten är räddad, utropar Sydsvenskan. Efterlysningen gav resultat. Hittills har närmare två miljoner flaskor pantats och den akuta bristen är över.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:31

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.