Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrare jul i år?
 • Det mesta som vi ställer på bordet under julen har i år blivit dyrare, trots att konsumentpriserna i snitt gått ned något. Det visar en granskning av SCB:s konsumentprissiffror som TT gjort och artikeln publiceras i många tidningar.

  Sillen på burk kostar åtta procent mer i dag än för ett år sedan. Nötterna och den torkade frukten likaså. Grisköttet har blivit fem procent dyrare. Det kan jämföras med den genomsnittliga utvecklingen av konsumentpriserna som vid den senaste mätningen låg på minus 1,5 procent.

  Mjölet har visserligen blivit lite billigare. Men samtidigt har sockerpriset stigit med fyra procent. Och lussebullen lär bli betydligt dyrare när handlarnas inköpspris på det gula guldet gått upp till 38 000 kronor kilot eller runt 30 kronor för den där lilla påsen man får i kassan, skriver TT.

  Jag tror docka att vi som vanligt kommer att få se lockpriser på vissa julvaror, som julskinka. Är du en medveten konsument och kollar priserna noga och dessutom inte handlar allt på samma ställe, kan du nog dämpa smällen.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:09

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.