Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Avreglerad bilbesiktning kan bli sämre för konsumenten
 • Avregleringen av bilbesiktningsmarknaden kommer under lång tid att innebära sämre villkor för konsumenterna, befarar Konkurrensverket. Det skriver Riksdag & Departement som läst yttranden över regeringens proposition.

  I juli nästa år avregleras marknaden för fordonsbesiktning. Regeringens övertygelse är att det leder till bättre service och lägre priser.

  Men om marknaden inte fungerar väl avser regeringen att vidta åtgärder, skriver näringsdepartementet i propositionen.

  Det är ett uttalande som är svårt att förstå, skriver Konkurrensverket i ett yttrande. Staten kan inte kommendera fram konkurrens i efterhand, konstaterar Konkurrensverket som anser att propositionen är väl optimistisk och samtidigt motsägelsefull, enligt R&D.

  Det här är ytterligare ett exempel på regeringens övertro på avregleringar. Allt som avregleras kommer att bli bättre och få lägre priser, verkar regeringen tro. Men så är inte alltid fallet, se bara på el- och finansmarknaden. I det första fallet har vi fått ett oligopol, i det andra fick vi en fastighetskris.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.